>

İş İnsanlarından Stratejik Plana Destek

İş İnsanlarından Stratejik Plana Destek

İş İnsanlarından Stratejik Plana Destek

Rektör Prof. Dr. Abacıoğlu, üniversitelerinin enerjisini İzmir Ticaret Odasi' nin girişimciliği ve kentin potansiyelini bir araya getirerek Türkiye' de üniversite şehir bütünleşmesinin ilk modeli olan Kampüs İzmir'i oluşturduklarını kaydetti. BATI Anadolu Sanayici ve İş insanları Dernekleri Federasyonu (BASIFED) İzmir Ticaret Odası tarafından kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi ile iş birliği yaptı.   BASIFED, İzmir Ekonomi Üniversitesi 'nin yapacağı stratejik planlamaya paydaş olarak destek vererek iş dünyasının desğişen  ihtiyaçlanna göre okul müfredatının yenilenmesine katkı sağlayacak. BASİFED Baskanı Kasalı, İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni iş insanlannın kurduğu, yönetiminde iş insanlarının bulunduğu ve çogunlukla da iş insanlarının çocuklarının ve torunlarının eğitim aldığı bir kurum olarak kendilerine çok yakın hissettiklerini söyledi.

İKi TARAFA DA FAYDA

Rektör Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu ile ş dünyasi temsilcileri olarak ayn dili konuştuklarını vurgulayan Kasalı, hazırlanacak olan stratejik planlamanın da is dünyasının ihtiyaçlarına karşılayacağına inandıklarını söyledi. İş insanlarının kurduğu üniversitenin iş dünyasinın 

beklentilerine uygun olarak müfredatında değişiklikler yapmasının olumlu değerlendirdiklerini ifade eden Kasalı, şöyle devam etti: 
"İzmir Ekonomi Üniversitesi'yle farkli projelerde de bir araya gelerek çalışmak istiyoruz. İsbirliğinin her iki kesime de büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz. Bu konuda da rektörümüz her türlü desteği vereceğini söyledi."

KAMPÜS İZMiR OLUŞTU

 İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu da üniversitelerinin enerjisini, İzmir Ticaret Odası nin girişimciliğini ve kentin potansiyelini bir araya getirerek Türkiye'de üniversite sehir bütünleşmesinin ilk modeli olan Kampüs İzmir'i oluşturduklarını belirterek, bu modelin bir gereği olarak izmir' in tamamini kampüsleri olarak gördüklerini, şehrin
ve bölgenin gelisimini temel alan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürdüklerini kaydetti.

ORTAK PROJELER GELECEK

Bu süreçte iş dünyasıyla da yakın  iliskiler kurduklanni ve onlarin taleplerini ok önemsediklerini belirten Abacioglu, soyle konustu:
"Sirketlerin ihtiyaç duydugu nitelikli is gücünü karsilayacak donaniml, ögrendigiyle yetinmeyip sürekli daha iyisine odaklanan, gelisime açik bireyler yetistirmek istiyoruz.
Bu noktada iş dünyasi temsilcilerinin görüşlerini dikkate alarak müfredatımızı güncelleniyor, çağın gerekleri doğrultusunda stratejik planlamalarımızı şekillendiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de İzmir' deki sektör temsilcilerimizle, sanayicilerimizle bir araya gelerek ortak projelerde yer almak istivoruz.'